III Kohtaaminen

III Kohtaaminen 20.-21.3.2015 - Iso-Syöte

Innovaattorit Iso-Syötteellä maaliskuussa 2015

Innovaattorit Syötteellä

Kehittäminen on oivaltamista, asioiden tekemistä uudella tavalla ja tiedon jakamista.

Kehittäjän mielen ydin. Uskallus. Häpäisemiselle ja häpeämiselle nollatoleranssi. Kehittäjän mieli on avain tuottavaan ja hyvinvoivaan työelämään.

Johda, mutta älä häiritse. Sama kehittämisessä. Ohjataan, kehitetään, mutta ei häiritä. Meidän on saatava aikaan flow, joka pystytään ylläpitämään.

There's a way to do it better - find it

Kehitys on työtä, jolla jalostetaan ideoita, muutetaan ja sopeutetaan se sellaiseksi, että saadaan aikaan haluttu muutos. Kehitysideat ulos nopeasti, jotta niihin saadaan tuotua lisää asiantuntijuutta, moniäänisyyttä.

Kuinka paljon käytät omasta osaamispotentiaalistasi työssäsi? Kun puhutaan uudesta työstä, työn muutoksesta, ihmiset ovat tulleet entistä tietoisemmaksi siitä mitä työnantaja meille teetättää.
Kehittäjän mieli on avoin. Uskallus sanoa. Uskallus antaa kritiikkiä oman parannusehdotuksen kera.

Kehittäminen on virtauksien ohjaamista

Ei kokouksia, ei isoja suunnitelmia, vaan ACTIONIA.

Kalle Michelsen - kehittäjän mieli ja uusi työ. Kohti innovointia!

HARJOITUS: MITÄ TEKISIT ISO-SYÖTTEEN RAVINTOLALLE? 

Haasta oma itsesi ajattelulle. Meidät on opetettu kriittiseen näkemykseen. Kehittäminen on meille usein samaa kuin epäkohtien poistaminen. Millä tavalla me se epäkohta poistetaan? Nyt kaivamme negaatiot esiin ja muutamme niitä. Toinen lähtökohta on se, että mietimme mitä voimavaroja meillä jo on? Mitä mahtavaa meillä jo on? Tuotekehitys rakentuu olemassa olevien voimavarojen hahmottamiselle. Käännetään ne eduksemme.

Luonto lähemmäs. Sisälle. Tilat valoisammaksi. Ei ole yhtenäisyyttä. Hyviä erillisiä elementtejä, jotka ei liity toisiinsa. Seiniä korvataan ikkunoilla. Terassi ravintolan yhteyteen, jotta tänne pääsisi laskemaan.  Ruokalista ei tue paikan henkeä. Tänne pitäisi saada joku juttu. Joka, jonka perässä tänne tultaisiin.

Paikallisuus. Täällä tehtyjä - tuoksut, tunnelma. Ruokailu helpommaksi. Ei käytetä hyvää laskemisaikaa ruuan odotteluun.

Havainnot aika lailla samoja. Paikka ei jää mieleen. Luonto sisälle. Toimiva kokouslounas. Ruokalistat näkyville paikoille oven suuhun. Leipää ja salaattia tarjolle oman maun mukaan. Voisi syödä odottelun sijaan. Ei tilattaisi yökerhon tiskiltä.

Miten työskentelitte?
Ajatus alkoi laukkaamaan, piti hillitä mieltä. Otimme kuvia, kirjasimme havaintoja. Mietimme mihin kiinnitämme huomiota. Epäkohtiin?


Kalle Michelsen ja kehittäjän mieli > pdf

https://drive.google.com/file/d/0B88rYKp70qslelM0dmJjZ29Gb1k/view?usp=sharing
 

Tuottavuuden uusi aika - miten, missä ja milloin työtä tehdään?

Tiedon omistajuus muuttuu. Tieto on käyttäjällä. Se siirtyy pilvipalveluihin ja tiedon omistaja voi jakaa sitä kenelle vain ympäri maailmaa.

Palveluita tuotetaan eri tavalla. Ei ole enää asiantuntijan antamaa palvelua kohteelle. On vuorovaikutuksen kenttiä, jossa ihmiset kohtaavat tasavertaisina ja tuovat mukanaan erilaista osaamista. Asiantuntija tulee kentälle rakentamaan mahdollisuuksia. He luovat yhdessä uutta.


Uudessa maailmassa kehittäminen on kierteistä. Se on nopeaa. Kehittämisen pitäisi tapahtua sadassa päivässä. Sen pitempää aikaa ei pysty katsomaan syy-seuraus-suhteita.







 

https://drive.google.com/file/d/0B88rYKp70qslY1FhYk1tb29peWM/view?usp=sharing





Innovaattoreiden kolmas kohtaaminen vie meidät 20.-21.3. Hotelli Iso-Syötteelle. Perjantaina 20. päivä aloittelemme klo 10 Jaanan johdolla osaamisen johtamisen parissa. Myöhemmin innovaatiojohtamisen professori ja yksi omistajistamme Karl-Erik Michelsen vie meidät uuden työn maailmaan. Päivä on pitkä ja intensiivinen, lopettelemme illalla klo 19 jälkeen.

Lauantain aloitamme klo 8.30, jolloin mietimme Kallen johdolla mitä kehittäjän mieli on ja miten se näkyy työssämme. Viikonlopun viettoon lähdemme hyvissä ajoin puolen kahden tietämillä. Päivien tarkemman ohjelman löydät blogistamme täältä http://oulunkaari.blogspot.fi/p/iii-kohtaaminen.html.

Mukaasi päiville voit ottaa avoimen mielen ja kirjatorikirjasi lisäksi tabletin, jos sinulta sellainen löytyy. Lounasta varten voit lisäksi varata 14€ per päivä. Jos olet estynyt osallistumasta, ilmoittaisitko ystävällisesti minulle.

Mukava nähdä taas teitä kaikkia,
Tervetuloa!
-Ville
 

Asiantuntijat

3 kommenttia:

  1. Hei
    kevät kuluu nopeasti ja pian olemme keskustelemassa Pudiksella.

    VastaaPoista
  2. Aurinkoinen kehittämisviikonloppu takana... asioita hautumassa

    VastaaPoista
  3. Hienoa, että herätti ajatuksia!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.